(התמונה: מתוך דף הפייסבוק של סיגל קרפל)
התאהבתי.
כמו כל ההתאהבויות שלי – כך גם זו. סוחפת, ראשונית, ממלאה את כולי. כזו שלא נותנת לי לנשום כמו שצריך.
זו הייתה אהבה ממבט ראשון. חסרת כל היגיון ושכל ישר.
ברגע שנכנסתי לחנות הקטנטנה הרגשתי את זה בבטן. האם כך הרגיש ברליוז כשראה את הנרייט סמית'סון לראשונה על הבמה?
ברמת החייל, מול מרכז לא חינני במיוחד ובו מגה, שוכנת חנות שוקולד קטנטנה ונפלאה. כמעט סודית.
הטעימה הראשונה שלי הייתה פרלין של שוקולד מריר במילוי אמרטו. בדמיוני ראיתי את אופליה מתמונתו של מילה. אך אופליה שלי עולה מן המים. היא אינה טובעת.
סביבי מונחים פרלינים של שוקולד מריר באחוזים שונים ונדיבים, ממולאים במרציפן, תפוז, נוגט, אגוזים, מנדרינה, ועוד.
בצד שקיות קטנות ומעוררות תיאבון של שוקולדים – מקופלת, ברים של שוקולד מריר או חלב, דמויות שונות משוקולד (משפחת סימפסון למשל), ושאר נפלאות.
מול הפרלינים ניתן למצוא עוגיות נפלאות, בשלל צורות וגוונים.
בהמשך החנות רואים את חדר העבודה- או לחילופין- המקום בו נרקחות האהבות.
קרוב לרצפה מונחות קופסאות צבעוניות וכל כך יפות…
בוויטרינה מונחים עיצובים שונים של שוקולד, ואת עיני צדה קופסת שוקולד ממנה נשפכות אבני חן קטנטנות.
לאחר טעימה של כמה פרלינים הרגשתי שאני מתחילה להזות. התקשיתי לנשום. האם כך חש האמן הצעיר בהשפעת האופיום?
יצאתי מהחנות, מצוידת באי אלו שוקולדים. ניסיתי להסדיר את הנשימה. בחוץ כמה שולחנות לבנים ויפים, שהשתתפו גם הם בנשף החגיגי…
מספרים כי בימי שישי מוכרים שם עוגות שמרים מצוינות. זה בדיוק מה שחסר לי – עוגת שמרים שוקולד אחת כזו ואני רצה להלחין את הסימפוניה הפנטסטית שלי, עם סיגל קרפל כלייט מוטיב.
הכל נראה לי שם כל כך יפיפה. ככה זה כשמאוהבים. חייבת למצוא תירוץ לבקר שם שוב בקרוב, להזין את האהבה שלי…
סיגל קרפל, מרכוס 16. טלפון 03-5299984. לדף הפייסבוק
סיגל קרפל says
תודה רבה על המילים הכל כך יפות, זה ממלא את נשמתי בחיוך גדול. תודה….