
שימו לב – המקום נסגר
מזמן הבנתי שלאוכל יש אנרגיה מיוחדת המגיעה ישירות מהלב והמחשבות של הטבח. אנחנו נעזרים אפילו בפיזיקה כדי להסביר משהו שהסבתות שלנו הבינו אינטואיטיבית.
אם מדברים על סבתות, לסבתא יש תפקיד מכריע בעסק של לירון אדרי המקסימה. בכל יום, כשחזרה מבית הספר, הגיעה אל סבתה לארוחת נכדים (הם היו שבעה). כל זיכרונות הילדות שלה סובבים סביב המטבח של סבתא.
היום לירון מתגוררת בבית של סבתה וממשיכה את המסורת של האוכל הביתי, המוקפד והכל כך טעים שלה. הגעתי אליה לשמוע על העסק, על הנוסטלגיה וכמובן לטעום מהמטעמים שלה, שחלקם לקוחים ישירות מהמתכונים של סבתה.
מיד לאחר השירות הצבאי, הקימה לירון את העסק הראשון שלה (כבר הערצתי אותה) – מקום קטן של אוכל, בגוש קטיף. לאחר שנה, כשחזרה עם משפחתה המתהווה לתל אביב, עבדה במשרד החינוך וכעבור כמה שנים, דגדגו לה האצבעות והמטבח קרא לה. היא פתחה מסעדת פועלים ברחוב הלח"י. בהמשך, החליטה לפתוח עסק על שם סבתא – אומה, ובו הציעה קייטרינג. היא והשותפה שלה עבדו משך שנים בהפקות טלוויזיה (וסיפקו לפעמים לשש הפקות ביום את האוכל). אומה'לה הייתה קיימת משך 6 שנים. ואז החליטה לירון שסדר היום המטורף חייב להירגע, והלכה ללמוד איפור.
אבל הידיים שוב דגדגו, המטבח של סבתא בקומה למטה (מטבח מקצועי לגמרי) לחש לה כנראה בלילות, בעלה תמך בה (ועדיין מפרגן, מסיע, עוזר. איזה זוג מקסים ומחמם לב!), והיא החליטה להקים שוב עסק ביתי של בישול איכותי, טעים, מגוון.
אתם בטח רוצים לשמוע על האוכל, נכון? בצדק.
לירון הגישה לי ארוחה טבעונית של פלאפל (נהדר!), סלט עגבניות בפסטו (מצוין), סלטי כרוב, פלפלים קלויים, חציל בטחינה, חומוס ועוד. לכל המאכלים היה טעם של בית, של טריות ושל נחמה. הם היו נהדרים. היא ציידה אותי גם בקוסקוס (אחד המאכלים האהובים עלי בעולם), ובפסטו מעשה ידיה. הילדים שלי ביקשו לאכול מהקוסקוס מיד, ונאלצתי להתחנן לטעימה. ואז הבנתי למה הם לא רצו לתת לי מהמנה שלהם. מדובר במעדן אמיתי! וואו. כמעט הצטערתי שלא החבאתי במקרר ואכלתי לבדי בשקט. הפסטו היה עשיר וטעים מאוד, ואפילו הילדה שלי מרחה ממנו בנדיבות על הלחם בארוחת הערב.
כשסיימנו את הפגישה ירדנו לראות את המטבח המקצועי למטה, ואז גם ראיתי שהלב הענק של לירון לא מסתיים בהכנת אוכל. יש לה חתולים, כלבים, ארנבות. פינת חי שלמה ואהובה. אני כבר הבנתי בשלב זה שמדובר בנתינה ענקית, ואם זה מה שנכנס לאוכל, מה הפלא שהוא כל כך טעים?
לירון אדרי – בישול ביתי וקייטרינג לאירועים עד 200 אנשים. טל' 3080211 054
לאתר של לירון (שם נמצאים תפריטים מלאים ומחירים), ולדף הפייסבוק שלה.
[…] לירון אדרי מציעה לטקס תפו״א ולטקס תפו״א בטטה. וכמובן את שאר מטעמיה הנהדרים! […]