• אוכל/שתיה
    • בישול ביתי
    • ברים
    • בתי קפה
    • גלידריות
    • חנויות מזון ומשקאות
    • טייק אווי
    • מאפייה
    • מסעדות
    • קייטרינג
  • אמנים
  • בגדים ואקססוריז
    • חנויות ביגוד והנעלה
    • ייעוץ – סטיילינג
  • גוף ונפש
    • אימון אישי
    • אסתטיקה ויופי
    • חנויות אופטיקה
    • ייעוץ – הורות וזוגיות
    • מטפלים
    • רפואה
  • הכל לבית ולמשרד
    • בתים: משרדי תיווך, עיצוב פנים וחוץ, שיפוצים, התקנות
    • חנויות חשמל/אלקטרוניקה
    • חנויות כלי בית/בישול
    • חנויות פרחים
    • ייעוץ פנג שוואי
  • ילדים
    • חוגים לילדים, חינוך, צהרונים וגני ילדים
    • חנויות ספרים/צעצועים/מכשירי כתיבה/פנאי
    • מורים פרטיים
    • קייטנות
    • מפעילים לימי הולדת
  • כושר
  • כלכלה מקומית
    • יוזמות קהילתיות
    • קיימות
    • קצת היסטוריה
  • פנאי
    • בלוגים
    • הגיגים
    • חופשות וחגים
    • מוזיקה
    • מקומות מחוץ לרובע
    • ספרים
    • צילום
    • תושבים כותבים

רובע צפון מזרח

הבמה לעסקים מקומיים וקהילה

  • ראשי
  • מי אני?
  • שירותים לבעלי עסקים
    • איך אני יכולה לעזור לעסק שלכם?
    • חשיפה מקומית לעסק שלכם
    • ייעוץ אישי
    • כל המוצרים והשירותים שלי
  • דברו איתי
  • אינדקס העסקים המקומיים
You are here: Home / אוכל/שתיה / בישול ביתי / האוכל הביתי המופלא של לירון אדרי

האוכל הביתי המופלא של לירון אדרי

20 ביוני 2016 על ידי גיל 3 Comments

לירון אדרי - בישול ביתי

שימו לב – המקום נסגר

מזמן הבנתי שלאוכל יש אנרגיה מיוחדת המגיעה ישירות מהלב והמחשבות של הטבח. אנחנו נעזרים אפילו בפיזיקה כדי להסביר משהו שהסבתות שלנו הבינו אינטואיטיבית.

אם מדברים על סבתות, לסבתא יש תפקיד מכריע בעסק של לירון אדרי המקסימה. בכל יום, כשחזרה מבית הספר, הגיעה אל סבתה לארוחת נכדים (הם היו שבעה). כל זיכרונות הילדות שלה סובבים סביב המטבח של סבתא.

היום לירון מתגוררת בבית של סבתה וממשיכה את המסורת של האוכל הביתי, המוקפד והכל כך טעים שלה. הגעתי אליה לשמוע על העסק, על הנוסטלגיה וכמובן לטעום מהמטעמים שלה, שחלקם לקוחים ישירות מהמתכונים של סבתה.

לירון אדרי1

מיד לאחר השירות הצבאי, הקימה לירון את העסק הראשון שלה (כבר הערצתי אותה) – מקום קטן של אוכל, בגוש קטיף. לאחר שנה, כשחזרה עם משפחתה המתהווה לתל אביב, עבדה במשרד החינוך וכעבור כמה שנים, דגדגו לה האצבעות והמטבח קרא לה. היא פתחה מסעדת פועלים ברחוב הלח"י. בהמשך, החליטה לפתוח עסק על שם סבתא – אומה, ובו הציעה קייטרינג. היא והשותפה שלה עבדו משך שנים בהפקות טלוויזיה (וסיפקו לפעמים לשש הפקות ביום את האוכל). אומה'לה הייתה קיימת משך 6 שנים. ואז החליטה לירון שסדר היום המטורף חייב להירגע, והלכה ללמוד איפור.

אבל הידיים שוב דגדגו, המטבח של סבתא בקומה למטה (מטבח מקצועי לגמרי) לחש לה כנראה בלילות, בעלה תמך בה (ועדיין מפרגן, מסיע, עוזר. איזה זוג מקסים ומחמם לב!), והיא החליטה להקים שוב עסק ביתי של בישול איכותי, טעים, מגוון.

לירון אדרי8

אתם בטח רוצים לשמוע על האוכל, נכון? בצדק.

לירון הגישה לי ארוחה טבעונית של פלאפל (נהדר!), סלט עגבניות בפסטו (מצוין), סלטי כרוב, פלפלים קלויים, חציל בטחינה, חומוס ועוד. לכל המאכלים היה טעם של בית, של טריות ושל נחמה. הם היו נהדרים. היא ציידה אותי גם בקוסקוס (אחד המאכלים האהובים עלי בעולם), ובפסטו מעשה ידיה. הילדים שלי ביקשו לאכול מהקוסקוס מיד, ונאלצתי להתחנן לטעימה. ואז הבנתי למה הם לא רצו לתת לי מהמנה שלהם. מדובר במעדן אמיתי! וואו. כמעט הצטערתי שלא החבאתי במקרר ואכלתי לבדי בשקט. הפסטו היה עשיר וטעים מאוד, ואפילו הילדה שלי מרחה ממנו בנדיבות על הלחם בארוחת הערב.

לירון אדרי15

כשסיימנו את הפגישה ירדנו לראות את המטבח המקצועי למטה, ואז גם ראיתי שהלב הענק של לירון לא מסתיים בהכנת אוכל. יש לה חתולים, כלבים, ארנבות. פינת חי שלמה ואהובה. אני כבר הבנתי בשלב זה שמדובר בנתינה ענקית, ואם זה מה שנכנס לאוכל, מה הפלא שהוא כל כך טעים?

לירון אדרי – בישול ביתי וקייטרינג לאירועים עד 200 אנשים. טל' 3080211 054

לאתר של לירון (שם נמצאים תפריטים מלאים ומחירים), ולדף הפייסבוק שלה.

Filed Under: בישול ביתי, טייק אווי, קייטרינג Tagged With: אוכל מוכן הביתה, אומה'לה, בישול ביתי, טייק אווי, לירון אדרי, קייטרינג

Trackbacks

  1. חנוכה ברובע – חלק ראשון הגיב:
    15 בדצמבר 2016 בשעה 8:32 am

    […] לירון אדרי מציעה לטקס תפו״א ולטקס תפו״א בטטה. וכמובן את שאר מטעמיה הנהדרים! […]

    הגב
  2. אביב הגיע, פסח בא הגיב:
    27 במרץ 2017 בשעה 8:14 am

    […] לירון אדרי, שכל דבר אצלה טעים, מציעה תפריט מיוחד לחג: סלט תפוחי אדמה, ביצים קשות וגזר במיונז- 6.80 ₪ ל-100 גרם; סלט כרוב לבן עם גרעיני חמנייה ובצל ירוק ברוטב מתקתק – 7.90 ₪ ל-100 גרם; סלט שעועית ירוקה עדינה עם לימון כבוש – 7.90 ₪ ל-100 גרם; כבד קצוץ- 8.90 ₪ ל- 100 גרם; פטריות ממולאות עוף ועשבי תבלין – 6.5 ליח׳; קציצות פרסה ובשר טחון – 14.90 ל-100 גרם; נתחי פילה סלמון בתיבול חרדל לימוני ורוזמרין – 22 ₪ ל-100 גרם; פילה אמנון בתנור עם עשבי תבלין – 28 ₪ למנה; עוף שלם ממולא באורז, פירות יבשים ובשר טחון – 11.80 ₪ ל-100 גרם; צלי בקר ברוטב פטריות ויין – 19.60 ₪ ל-100 גרם; פרגית על שיפודי יקיטורי בתיבול לימון, כוסברה ובזיליקום – 18 ₪ ליח׳; תבשיל קוביות בשר ותחתיות ארטישוק – 14.90 ₪ ל-100 גרם; אורז פרסי עם פיצוחים וירקות מוקפצים – 3.20 ₪ ל-100 גרם. […]

    הגב
  3. הפסח המקומי שלכם הגיב:
    19 במרץ 2018 בשעה 8:03 am

    […] לירון אדרי מציעה תפריט מיוחד לפסח ובו מיטב מבישוליה הנהדרים. התפריט כאן.  […]

    הגב

להגיב על חנוכה ברובע – חלק ראשון לבטל

מקומיים? הישארו מעודכנים!

התאמה אישית
תחומי עניין:

Ad
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Twitter
Ad

פוסטים אחרונים

  • פוסט אחרון (לפחות זמני) ופרידה
  • סיפור הקורונה שלי – מאת אביטל קורמן כרמון
  • נעים להכיר – עסק מקומי- פילאטיס מכשירים עם אפרת אלמוג
  • סיכום ביניים – 10 שנים לבלוג
  • יום העצמאות הצנוע של רובע צפון מזרח 2021

קצת סדר בבלאגן של הרובע

  • אינדקס עסקים מקומיים
  • מי אני?
  • שירותים לבעלי עסקים
  • כל מה שרציתם לדעת על הבלוג
  • כל מה שיש בבלוג. הכל!
  • RSS (פוסטים)

עוד קצת על מה שאני עושה

  • BLocal – הבלוג המקצועי שלי
  • הבלוג האישי שלי
  • מה זה בלוגרית מקומית?
  • האם אני יכולה לעזור לעסק שלכם?

רובע צפון מזרח · © 2025 · Powered by Jetweb