• אוכל/שתיה
    • בישול ביתי
    • ברים
    • בתי קפה
    • גלידריות
    • חנויות מזון ומשקאות
    • טייק אווי
    • מאפייה
    • מסעדות
    • קייטרינג
  • אמנים
  • בגדים ואקססוריז
    • חנויות ביגוד והנעלה
    • ייעוץ – סטיילינג
  • גוף ונפש
    • אימון אישי
    • אסתטיקה ויופי
    • חנויות אופטיקה
    • ייעוץ – הורות וזוגיות
    • מטפלים
    • רפואה
  • הכל לבית ולמשרד
    • בתים: משרדי תיווך, עיצוב פנים וחוץ, שיפוצים, התקנות
    • חנויות חשמל/אלקטרוניקה
    • חנויות כלי בית/בישול
    • חנויות פרחים
    • ייעוץ פנג שוואי
  • ילדים
    • חוגים לילדים, חינוך, צהרונים וגני ילדים
    • חנויות ספרים/צעצועים/מכשירי כתיבה/פנאי
    • מורים פרטיים
    • קייטנות
    • מפעילים לימי הולדת
  • כושר
  • כלכלה מקומית
    • יוזמות קהילתיות
    • קיימות
    • קצת היסטוריה
  • פנאי
    • בלוגים
    • הגיגים
    • חופשות וחגים
    • מוזיקה
    • מקומות מחוץ לרובע
    • ספרים
    • צילום
    • תושבים כותבים

רובע צפון מזרח

הבמה לעסקים מקומיים וקהילה

  • ראשי
  • מי אני?
  • שירותים לבעלי עסקים
    • איך אני יכולה לעזור לעסק שלכם?
    • חשיפה מקומית לעסק שלכם
    • ייעוץ אישי
    • כל המוצרים והשירותים שלי
  • דברו איתי
  • אינדקס העסקים המקומיים
You are here: Home / אוכל/שתיה / בתי קפה / ביסטרו צ'יה – יוצא מן הלב ונכנס אל הלב

ביסטרו צ'יה – יוצא מן הלב ונכנס אל הלב

15 ביוני 2015 על ידי גיל 3 Comments

ביסטרו צ'יה תל אביב

(בתמונה – ארוחת הבוקר של צ'יה, כפי שצולמה ע"י אחד מחבריו של עופר בר יהודה)

שימו לב – המקום נסגר

כבר סיפרתי לכם שחלומות מתגשמים, נכון? לאט לאט הרובע מתחיל להצמיח מקומות ויוזמות שעונים על הפנטזיות שלי. זה התחיל בשוק בהדר יוסף, שנדמה לי שיפתח את התיאבון לעוד שווקים שכונתיים, וממשיך בביסטרו צמחוני טבעוני. עליו אספר לכם היום.

כבר מזמן דמיינתי בעיני רוחי (קוראים לזה הגשמה כנראה) בית קפה שכונתי, נעים, עם מנות טבעוניות מעניינות וצוות מקסים. לא דמיינתי שהמציאות תוכיח לי שהכל אפשרי, ובדיוק כזה. ביסטרו צ'יה הוא המקום עליו חלמתי.

כשישבתי עם עופר בר יהודה, בעל הביסטרו, ולאחר שנרגעתי מההתאהבות שלי באיש שכולו לב ענק ונתינה, והוא סיפר לי על התפריט, היה נדמה לי שמישהו עיצב אותו עבורי. פסטות טבעוניות, סלטים מרהיבים בצבע, יופי וטעם, פוקאצ'ות, פיצות (צמחוניות וטבעוניות), שווארמה העשויה פתיתי סויה אמיתיים (100% חלבון), תבשילים טבעוניים (אורז פרסי עם טופו למשל), קרפצ'ו סלק, קדרות, קציצות טבעוניות ועוד.

הביסטרו הקטן והמקסים הזה ידידותי לאדם, לבעלי החיים, לסביבה. החל ממחזור האריזות, דרך גידול צמחי התבלין במקום, וכלה ביחס החם והאדיב לכל מי שנכנס. עופר, בעל המקום, צמחוני מעל 20 שנה, רואה את המקום כהמשך טבעי לפועלו כפסיכולוג קליני וארגוני, כדי לממש בעוד דרך את הנתינה ואהבת האדם שלו. וכמה שזה מורגש במקום. המקום מנוהל ע"י בחור צעיר (מאוד) ומקסים (ממש) בשם דודי סיון, בן טיפוחיו של עופר.

את התפריט בנו מבחר שפים, כשהשף אייל גליק מייעץ להם, בעודם מתנסים במנות טבעוניות מעניינות, שילובים של זרעי צ'יה בתפריט (אני מבטיחה לכם שיהיו שם שילובים מפתיעים, ואני ממש מתאפקת לא לגלות לכם, כדי שתטעמו בעצמכם), ואפילו קינוחים טבעוניים. כיום מנהל את המטבח השף רונן לופטה, והוא  מעוניין להתנסות עוד במהלך הזמן, ולגלות אילו טעמים חדשים ניתן ליצור עבור הדרישה הגוברת לאוכל צמחוני וטבעוני.

עופר, שסיפורו האישי מרגש, ואילולא הבטחתי לו להישאר עם החיוך, לבטח הייתם מוצאים אותי מזילה דמעה או שתיים לנוכח סיפור חייו, רוצה לפתוח את הביסטרו בפניכם, כמו גם את לבו.

יש לו כל כך הרבה מה לתת לכם, לא תקחו? אני יודעת שאותי לבטח תמצאו שם מדי פעם, כי אל הלב שלי הוא כבר נכנס. ממליצה גם לכם.

ביסטרו צ'יה – בנימין מטודלה 30. טל' 6707999 03

הביסטרו פתוח בימים א'-ה' בין השעות 07:00 ו 21:00, ימי שישי עד 14:00. במקום מתקיימים הרצאות, אירועים אישיים וסדנאות. ובימי חמישי – ערבי תרבות של מוזיקה – בעיקר ג'אז ושירי ארץ ישראל.

לדף הפייסבוק של צ'יה

שימו לב – המקום נסגר.

Filed Under: בתי קפה, מסעדות Tagged With: אוכל טבעוני, ביסטרו, ביסטרו צ'יה, בית קפה שכונתי, זרעי צ'יה, טבעוני, מנות טבעוניות, צ'יה, צמחוני

Trackbacks

  1. משהו ישן, משהו חדש, משהו טבעי, משהו איטי הגיב:
    23 בנובמבר 2015 בשעה 7:38 am

    […] המקומות החדשים ברובע, אני ממליצה להכיר את צ'יה, הביסטרו הטבעוני-צמחוני. גם בגלל האוכל (סוף סוף קשה לי לבחור מה לאכול מרוב עודף […]

    הגב
  2. והסיפור ממשיך – איך הבלוג המקומי משפיע על הקהילה? הגיב:
    8 באפריל 2017 בשעה 4:29 pm

    […] כוחה של קהילה מקומית. הוא נתן לי סטירות לפנים בכל פעם שעסק מקומי קטן ואהוב נסגר. הוא העצים את נוכחות הרגש בכל מה שאני […]

    הגב
  3. מפגשים מהסוג האישי הגיב:
    25 בפברואר 2019 בשעה 12:21 pm

    […] יקרו דברים טובים. זה לקח כמה חודשים עד שעפר, הבעלים של מסעדת צ'יה שפעלה בשיכון דן, עודד אותי להתחיל והציע לארח את המפגש […]

    הגב

להגיב על והסיפור ממשיך – איך הבלוג המקומי משפיע על הקהילה? לבטל

מקומיים? הישארו מעודכנים!

התאמה אישית
תחומי עניין:

Ad
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Twitter
Ad

פוסטים אחרונים

  • פוסט אחרון (לפחות זמני) ופרידה
  • סיפור הקורונה שלי – מאת אביטל קורמן כרמון
  • נעים להכיר – עסק מקומי- פילאטיס מכשירים עם אפרת אלמוג
  • סיכום ביניים – 10 שנים לבלוג
  • יום העצמאות הצנוע של רובע צפון מזרח 2021

קצת סדר בבלאגן של הרובע

  • אינדקס עסקים מקומיים
  • מי אני?
  • שירותים לבעלי עסקים
  • כל מה שרציתם לדעת על הבלוג
  • כל מה שיש בבלוג. הכל!
  • RSS (פוסטים)

עוד קצת על מה שאני עושה

  • BLocal – הבלוג המקצועי שלי
  • הבלוג האישי שלי
  • מה זה בלוגרית מקומית?
  • האם אני יכולה לעזור לעסק שלכם?

רובע צפון מזרח · © 2025 · Powered by Jetweb