הלוואי ויכולתי לתת לחוש הריח לכתוב את הפוסט הזה במקומי. את הניחוחות שעלו באפי ברגע שנכנסתי לגן זמן איכות קשה להסביר במילים…
ההבנה שמדובר כאן בגן מזן אחר, כזה שהתפללתי למצוא כשילדיי היו בגיל המתאים, נפלה על אפי, ומשם הגיעה הישר ללב.
מנשה, בעל הגן, התוודה בפני ששתי אהבותיו העיקריות הן אוכל וילדים. אחרי ששימש כמנכ"ל של "מבשלים חוויה", החליט לשנות כיוון ולשלב בין שתי אהבותיו. ושתיהן חושניות, כרוכות זו בזו ומזינות זו את האחרת. אם זה עדיין לא מובן לכם, חכו בסבלנות.
הגעתי בתזמון מושלם מבחינתי – הילדים סיימו פעילות והתכנסו כדי לאכול את ארוחת הצהריים. המהומה היתה רבה, ההתנהלות סובלנית, הצוות חייכן, והריחות משכרים. מנשה הוציא בזה אחר זה מהתנור מגשים של קוביות דלעת אפויה, כרובית אפויה, ובחש בידו הפנויה סיר בורגול. האם אני חולמת, תהיתי? ארוחה טבעונית? בריאה? לילדי הגן?
מנשה הסביר לי, לאחר שהילדים ישבו ואכלו (בתיאבון רב), שהתפריט מורכב ממזון כזה (ואפילו כולל קינואה, אלוהי הבריאות!), ופעמיים בשבוע הילדים נהנים גם ממנת בשר ללא אנטיביוטיקה. בשלב זה מצאתי את עצמי נאנחת בעונג בעודי מדמיינת את האושר האלטרנטיבי שלי, לו ילדיי היו מגיעים לגן כזה, כשהיו קטנים.
אמנם האוכל הלהיב אותי, אבל הוא לא העיקר בגן. לאחר שרואים את ההתנהלות של מנשה ושאר הצוות מול הילדים, מבינים מיד שהשקט והייחודיות הם לא רק באוכל. הגן הינו היחיד בארץ שפועל לפי שיטת RIE – שיטה שבנויה על העיקרון לפיו ילד הוא שותף שווה ערך בכל מערכת יחסים. השיטה נותנת הרבה כבוד לילד, לקצב שלו וללמידת העולם לפי יכולתו, יחד עם מתן בטחון בסיסי. כשקראתי מעט על השיטה, הבנתי יותר איך מתנהל הגן, ולמה ברגע שנכנסתי הרגשתי רוגע, שמחה, בטחון.
אין לי ספק שחוש הריח שלי יודע לזהות איכות…
גן ילדים זמן איכות – קהילת טשרנוביץ 5. טל' 0544735757, לילדים בגילאי 3 חודשים עד 4 שנים (בחלוקה לקבוצות גיל שונות). בגן כ 5 אנשי צוות, והגננת- מאיה, התמחתה בשיטת RIE בניו זילנד (אותי אישית זה הרשים).
מה דעתכם? אשמח לשמוע