• אוכל/שתיה
    • בישול ביתי
    • ברים
    • בתי קפה
    • גלידריות
    • חנויות מזון ומשקאות
    • טייק אווי
    • מאפייה
    • מסעדות
    • קייטרינג
  • אמנים
  • בגדים ואקססוריז
    • חנויות ביגוד והנעלה
    • ייעוץ – סטיילינג
  • גוף ונפש
    • אימון אישי
    • אסתטיקה ויופי
    • חנויות אופטיקה
    • ייעוץ – הורות וזוגיות
    • מטפלים
    • רפואה
  • הכל לבית ולמשרד
    • בתים: משרדי תיווך, עיצוב פנים וחוץ, שיפוצים, התקנות
    • חנויות חשמל/אלקטרוניקה
    • חנויות כלי בית/בישול
    • חנויות פרחים
    • ייעוץ פנג שוואי
  • ילדים
    • חוגים לילדים, חינוך, צהרונים וגני ילדים
    • חנויות ספרים/צעצועים/מכשירי כתיבה/פנאי
    • מורים פרטיים
    • קייטנות
    • מפעילים לימי הולדת
  • כושר
  • כלכלה מקומית
    • יוזמות קהילתיות
    • קיימות
    • קצת היסטוריה
  • פנאי
    • בלוגים
    • הגיגים
    • חופשות וחגים
    • מוזיקה
    • מקומות מחוץ לרובע
    • ספרים
    • צילום
    • תושבים כותבים

רובע צפון מזרח

הבמה לעסקים מקומיים וקהילה

  • ראשי
  • מי אני?
  • שירותים לבעלי עסקים
    • איך אני יכולה לעזור לעסק שלכם?
    • חשיפה מקומית לעסק שלכם
    • ייעוץ אישי
    • כל המוצרים והשירותים שלי
  • דברו איתי
  • אינדקס העסקים המקומיים
You are here: Home / אוכל/שתיה / טייק אווי / בואו נתגלגל לסושיה

בואו נתגלגל לסושיה

20 באוקטובר 2011 על ידי גיל Leave a Comment

hasushia2.jpg  hasushia4.jpg

החובבנות חוגגת בסושיה. בעצם, חובבנות אינה מילה גסה. כשמישהו עושה משהו באופן חובבני, אין זה אומר שהוא עושה אותו באופן לא טוב. זה אומר שהוא אינו עושה זאת לפרנסתו, לא?

חשבתי וחשבתי והגעתי למסקנה מה חסר לי שם – יצירתיות. הכל מאוד בנאלי. מדי בנאלי.

ערב מוקדם אחד, לקחתי את הילדים חובבי הסושי לשם. הגענו, התיישבנו על הבר, הזמנו. הצוות נחמד. אפילו נחמד מאוד. הילדים מצאו שפה משותפת חיש מהר.

המתנו כמה דקות ומגשי הסושי זרמו אלינו. ביקשנו צלוחיות לסויה (אלמנטרי). קיבלנו. ביקשנו וואסאבי. קיבלנו.

התחלנו לאכול. לא רע. חביב. אין אנרגיה טובה באוכל – אך גם לא רעה. אין מחשבה, אין רגש. אין יצירתיות.

קן רובינסון, או ד"ר רובינסון בשבילי, טוען כי בתי הספר עלולים להרוס את היצירתיות, לקבע את הראש של הילדים, וגם של ההורים, בין השאר במיקוד במקצועות מסוימים, בשיטות לימוד מסוימות, המושתתות על נוחות, היסטוריה, או חוסר מחשבה. מעניין היכן למדו בעלי הסושיה…

פתאום שמתי לב שגם ג'ינג'ר אין בנמצא. כבר לא ביקשתי.

כמה פשוט להכין סושי, בינינו. אורז, קצת חומץ אורז אם רוצים, מחצלת, אצות נורי (קלויות, למהדרין) כמה תוספות חתוכות, והנה הוא מתגלגל לו. ביפן המצרכים הבודדים מוגשים בארוחות הבוקר והאורח מגלגל לעצמו את המנה המועדפת ואוכל מיד קונוס מעשה ידיו. כן, עד כדי כך פשוט.

אבל כשאנחנו רוצים להתפנק בסושי, אנחנו מצפים למינימום של תוספות בסיסיות (סויה, וואסבי, ג'ינג'ר), לכמה טוויסטים מעניינים ואולי לכמה ציפויים דקיקים שלא התחשק לנו להכין לבד (בטטה דקיקה מגולגלת על הסושי למשל), והכי חשוב – לאנרגיה של מישהו אחר, ליצירתיות שלו. למחשבה שונה משלנו.

פתאום חשבתי שכדי להעניק לילדים מעוף צריך לתת להם להתנסות בדברים שיש בהם מחשבה שונה, יצירתיות – בתחומים שונים – תיאטרון, מוזיקה, ספרות, וכן- גם אוכל. איזה כיף להראות להם שיש יצירתיות כמעט בכל תחום.

נדמה לי שכאמור, יצירתיות נובעת בראש ובראשונה מאהבה למה שעושים.

אולי קרינת פוקושימה השפיעה על היפנים, אבל משום מה לא נראה לי שבעלי הסושיה יכולים להשתמש בה כתירוץ. תשקיעו בנו קצת יותר, תחשבו עלינו. אחרת נחזור גם אנחנו לגלגל במרץ בעצמינו.

הסושיה – מיקדו סנטר (אהרון בקר 8). טלפון: 9969*

https://www.hasushia.com/online.php?rest_id=2229

Filed Under: טייק אווי, מסעדות Tagged With: הסושיה, חובבנות, מיקדו סנטר, סושי, תל ברוך צפון

מה דעתכם? אשמח לשמוע לבטל

מקומיים? הישארו מעודכנים!

התאמה אישית
תחומי עניין:

Ad
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Twitter
Ad

פוסטים אחרונים

  • פוסט אחרון (לפחות זמני) ופרידה
  • סיפור הקורונה שלי – מאת אביטל קורמן כרמון
  • נעים להכיר – עסק מקומי- פילאטיס מכשירים עם אפרת אלמוג
  • סיכום ביניים – 10 שנים לבלוג
  • יום העצמאות הצנוע של רובע צפון מזרח 2021

קצת סדר בבלאגן של הרובע

  • אינדקס עסקים מקומיים
  • מי אני?
  • שירותים לבעלי עסקים
  • כל מה שרציתם לדעת על הבלוג
  • כל מה שיש בבלוג. הכל!
  • RSS (פוסטים)

עוד קצת על מה שאני עושה

  • BLocal – הבלוג המקצועי שלי
  • הבלוג האישי שלי
  • מה זה בלוגרית מקומית?
  • האם אני יכולה לעזור לעסק שלכם?

רובע צפון מזרח · © 2025 · Powered by Jetweb