• אוכל/שתיה
    • בישול ביתי
    • ברים
    • בתי קפה
    • גלידריות
    • חנויות מזון ומשקאות
    • טייק אווי
    • מאפייה
    • מסעדות
    • קייטרינג
  • אמנים
  • בגדים ואקססוריז
    • חנויות ביגוד והנעלה
    • ייעוץ – סטיילינג
  • גוף ונפש
    • אימון אישי
    • אסתטיקה ויופי
    • חנויות אופטיקה
    • ייעוץ – הורות וזוגיות
    • מטפלים
    • רפואה
  • הכל לבית ולמשרד
    • בתים: משרדי תיווך, עיצוב פנים וחוץ, שיפוצים, התקנות
    • חנויות חשמל/אלקטרוניקה
    • חנויות כלי בית/בישול
    • חנויות פרחים
    • ייעוץ פנג שוואי
  • ילדים
    • חוגים לילדים, חינוך, צהרונים וגני ילדים
    • חנויות ספרים/צעצועים/מכשירי כתיבה/פנאי
    • מורים פרטיים
    • קייטנות
    • מפעילים לימי הולדת
  • כושר
  • כלכלה מקומית
    • יוזמות קהילתיות
    • קיימות
    • קצת היסטוריה
  • פנאי
    • בלוגים
    • הגיגים
    • חופשות וחגים
    • מוזיקה
    • מקומות מחוץ לרובע
    • ספרים
    • צילום
    • תושבים כותבים

רובע צפון מזרח

הבמה לעסקים מקומיים וקהילה

  • ראשי
  • מי אני?
  • שירותים לבעלי עסקים
    • איך אני יכולה לעזור לעסק שלכם?
    • חשיפה מקומית לעסק שלכם
    • ייעוץ אישי
    • כל המוצרים והשירותים שלי
  • דברו איתי
  • אינדקס העסקים המקומיים
You are here: Home / אוכל/שתיה / בישול ביתי / הבלוג התחפש

הבלוג התחפש

11 במרץ 2017 על ידי גיל Leave a Comment

 

יצאתי למשימה – לחפש את אחותי התאומה – זו שבמקום לדבר על קיימות, כלכלה מקומית ועסקים מקומיים – מבשלת, מצלמת וכותבת על כך.

החלטתי, לכבוד חג פורים, לחפש את הבלוג לבלוג בישול.

אז הנה – כך היה נראה בלוג הבישול המקומי האישי שלי, לו היה קיים 😉

 

מתכון ללחם הפלא

מתכון ללחם בריא ללא לישה

המורה האהובה עלי בעולם ראתה את המתכון בתכנית בישול מרוסיה, רשמה, תירגמה ונתנה לי אותו. אני שיפצתי והתאמתי לאהבת הכוסמין שלי (או כמו שאומר חבר של בן הזוג שלי – קמח קוסמים). הכנתי והתמכרתי. תורכם.

בקערה גדולה שמים:

4 כפות סילאן (במקור דבש)

2 כוסות מים קרים

2 כוסות מים חמימים

7 כפיות שמרים יבשים.

 

מערבבים בכף עץ, ומניחים עד שמתחילות לצוץ בועות (בין 5 ל 30 דקות, תלוי במצב רוחם של השמרים, וכמובן בטמפרטורה סביב).

בינתיים מחממים תנור ל 80 מעלות.

בזמן הזה כותבים, מפנטזים, עושים יוגה או מקשיבים לשירים של פרינס ומתגעגעים. מה שמתאים לכם.

חיכיתם חצי שעה ועדיין לא צצו בועות? אהמ… בידקו את תאריכי התפוגה של השמרים או הקמח. ותאכלס? תתחילו מהתחלה. ללא בועות זה לא יעבוד…

הבועות התחילו לצוץ? מוסיפים לקערה:

2 ו 3/4 כוסות קמח כוסמין מלא

2 ו 3/4 כוסות קמח כוסמין לבן

3 כפיות מלח.

מערבבים היטב (עדיין בכף עץ. זה לחם לעצלנים).

מוסיפים 2 כוסות גרעינים (הכי טעים? שילוב של גרעיני דלעת וחמניה, אבל לכו על מה שבא לכם).

מערבבים היטב. כן, עדיין רק בכף.

מוזגים לשתי תבניות אינגליש קייק (רצוי לרפד אותן בנייר אפיה, כי הלחם די דביק), חורצים בסכין כמה חריצים בכל אחד מהלחמים, ומכניסים לתנור ל 20 דקות. מכוונים טיימר כי באותו הזמן אתם בטח הולכים לסיים את הפוסט שמחכה כבר שבוע, לחלום בהקיץ, לקרוא מאמר או סתם לצלול לתוך פינטרסט.

הטיימר צלצל? מעלים את הטמפרטורה של התנור ל 210 מעלות ואופים כשעה וחצי.

אל תתפתו להוציא את הלחם לפני הזמן!

כן תתפתו לתת למישהו שאתם אוהבים לטעום. אבל אל תגידו שלא הזהרתי אתכם – יש לזה תופעות לוואי…

הכי טעים? למרוח עליו פסטו ביתי של עשבי תיבול (אני אוהבת לטחון: כוסברה וקצת שומית עם אגוזי מלך, שמן זית, מלח ופלפל).

בתיאבון.

 

וכמובן – חג פורים שמח 🙂

Filed Under: בישול ביתי, חופשות וחגים Tagged With: 2017, אפיה, לחם, מתכון, פורים

מה דעתכם? אשמח לשמוע לבטל

מקומיים? הישארו מעודכנים!

התאמה אישית
תחומי עניין:

Ad
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Twitter
Ad

פוסטים אחרונים

  • פוסט אחרון (לפחות זמני) ופרידה
  • סיפור הקורונה שלי – מאת אביטל קורמן כרמון
  • נעים להכיר – עסק מקומי- פילאטיס מכשירים עם אפרת אלמוג
  • סיכום ביניים – 10 שנים לבלוג
  • יום העצמאות הצנוע של רובע צפון מזרח 2021

קצת סדר בבלאגן של הרובע

  • אינדקס עסקים מקומיים
  • מי אני?
  • שירותים לבעלי עסקים
  • כל מה שרציתם לדעת על הבלוג
  • כל מה שיש בבלוג. הכל!
  • RSS (פוסטים)

עוד קצת על מה שאני עושה

  • BLocal – הבלוג המקצועי שלי
  • הבלוג האישי שלי
  • מה זה בלוגרית מקומית?
  • האם אני יכולה לעזור לעסק שלכם?

רובע צפון מזרח · © 2025 · Powered by Jetweb