אחד הדברים שמתסכלים אותי הוא איכות המזון שאוכלים ילדיי. בבית הם נהנים (אוקיי, אפשר להתווכח על ה"נהנים") ממזון אורגני, טבעי, מבושל. ואז הם הולכים לבית הספר וטועמים מהחברים קורנפלקס עם צבעי מאכל, חוגגים יום הולדת עם שלל חומרי טעם וריח, מעמיסים סוכר עם כל פעילות חברתית. בקיצור הבנתם.
ואז הגעתי לקונדיטוריית גלית, ובמשך שיחה אחת עם הבעלים החדשים, אמיר, התעודדתי כל כך! לדעתי מגיע גם לכם.
נדמה לי שאמיר חושב על כל כך הרבה דברים לשפר, וכולם מצאו חן בעיני. כי כולם מתקשרים לבריאות, לקהילתיות ולחברתיות כפי שאני רואה אותם. הקשיבו וראו. ודמיינו שבעוד אני מספרת לכם, אתם רואים את הברק בעיניים ואת ההתלהבות של אמיר. או שתצטרכו להאמין לי.
לא מזמן, אמיר רכש את הקונדיטוריה הוותיקה מהדר יוסף. הבישול והאפייה הם אהבה ישנה שלו (הוא למד קונדיטוריה בתדמור), ויש לו פינה חמה בלב לסוכרתיים. שני אלו השתלבו לאג'נדה מיוחדת שהוא מתכוון להוביל בגלית.
נתחיל עם עניין הבריאות. אמיר, שהיה משך 15 שנים תועמלן רפואי בתחום הסוכרת, רוצה להעביר מסר שגם קונדיטוריה יכולה להציע אוכל בריא יותר, גם לסוכרתיים (ותודה למשבר גיל הארבעים שלו, ששלח אותו להתחבר לרצון שלו לעזוב את תחום המכירות ולעבור לתחום בתי הקפה). כאקט ראשון, המרגרינה הוצאה מהתפריט (במקומה יש חמאה, ומזולה למוצרים טבעוניים).
בקרוב יתווספו לתפריט שייקים מפירות וירקות אורגניים. אמיר רוצה להראות לתושבי האזור שזה לא חייב להיות יקר, זה יכול להיות נגיש, וזה בעיקר בריא וטעים! אני כבר התנדבתי לדגום ולנסות.
הלחמים העשויים בעבודת יד, מבוססי מחמצת, ללא סוכר וללא שמרים, מוצגים בלוויית כל מרכיביהם. לקחתי הביתה את לחם הכוסמין והוא היה כל כך טעים! ממליצה לנסות.
נמשיך עם טבעונות.
במדף המאפים הטבעוניים יש בורקס תפוחי אדמה, קרואסון, קרואסון שוקולד, קרואסון בטעם חמאה, רוגלך ועוד. לאט לאט, אמיר רוצה להכניס עוד מוצרים טבעוניים – עוגות, עוגיות ומאפים, ואפילו אייס קפה טבעוני (הללויה!).
ונסיים עם ראיית הקהילה.
אמיר רוצה להוציא את התושבים מהסופר, להציע להם מוצרי מאפה בריאים יותר, את הקפה שהם אוהבים, וחיוך מכל הלב. ויש לו את זה. את הכל ראיתי, הרחתי, טעמתי.
בקרוב ייפתח החלק האחורי של בית הקפה (כל כך מתבקש) ויצטרף למדאמס וריסו הפונות לגינה המקסימה של קהילת לודג'. יוצב שם גם עגלול לקטנטנים (קבוצת אמהות בהדר יוסף, שימו לב). שייק, קפה טוב וירוק בעיניים. נדמה לי שלא צריך יותר.
בזמן שישבתי שם, נכנס אדם בלוויית כלבתו וגם היא קיבלה יחס נעים בבית הקפה. מרגע לרגע אני מבינה שמדובר במקום מופלא.
מדי ערב מגיע אדם כדי לקחת שאריות מאפים ולחמים לנזקקים בשכונה. זה קורה גם בשישי. והכל נעשה בשקט, בנועם, תוך ראיית הקהילה. בשלב זה כבר הבנתי שאתם פשוט חייבים לדעת מכל העשייה הנהדרת הזו.
ואז סיפר לי אמיר שיש לו רעיון מקסים. יש נער אוטיסט שמועסק אצלו, והוא אמור לארוז את בוצת הקפה ולמכור חבילות קטנות לקומפוסט/דשן ביתי בסכום סמלי מאוד. חברתי, אקולוגי ומקסים. אמרתי לכם שיש לו רעיונות נהדרים!
אני יודעת שאמיר כבר רכש את אמוני ואותי כלקוחה. עכשיו תורכם.
שימו לב – יש אזני המן (על בסיס חמאה) במגוון מילויים.
בפסח – המאפייה תמכור לחמים כשרים לפסח, נטולי גלוטן.
גלית – קונדיטוריה, מאפייה, בית קפה. הדר יוסף 16. טל' 03-6479520
חני גילרמן says
שמחתי לקרוא את הכתבה שלך על "גלית" כי… את אמיר אני מכירה למעלה מ- 15 שנים! ( אני משנת 1993 עובדת בתחום הסוכרת) הוא בחור מקסים ואני יודעת שהוא כבר מזמן כבר משווק את המוצרים של "גלית", זו הפתעה נעימה בשבילי לקרוא שהוא גם יהיה הבעלים של בית הקפה בהדר יוסף והוא הכניס ויכניס שיפורים רבים.
גיל says
תודה רבה חני. אמיר כל כך הרשים אותי, ואני שמחה לראות שאני לא היחידה 🙂
מוטי says
טבעונות אין שם, מציגים כאילו יש אבל תמיד כשאני בא אין.
גיל says
באמת? בכל פעם שנכנסתי היה מדף שלם של מאפים טבעוניים, והלחמים….
מציעה לך לפנות לאמיר, הבעלים, בפעם הבאה שזה קורה. אני בטוחה שתמצא אוזן קשבת…