• אוכל/שתיה
    • בישול ביתי
    • ברים
    • בתי קפה
    • גלידריות
    • חנויות מזון ומשקאות
    • טייק אווי
    • מאפייה
    • מסעדות
    • קייטרינג
  • אמנים
  • בגדים ואקססוריז
    • חנויות ביגוד והנעלה
    • ייעוץ – סטיילינג
  • גוף ונפש
    • אימון אישי
    • אסתטיקה ויופי
    • חנויות אופטיקה
    • ייעוץ – הורות וזוגיות
    • מטפלים
    • רפואה
  • הכל לבית ולמשרד
    • בתים: משרדי תיווך, עיצוב פנים וחוץ, שיפוצים, התקנות
    • חנויות חשמל/אלקטרוניקה
    • חנויות כלי בית/בישול
    • חנויות פרחים
    • ייעוץ פנג שוואי
  • ילדים
    • חוגים לילדים, חינוך, צהרונים וגני ילדים
    • חנויות ספרים/צעצועים/מכשירי כתיבה/פנאי
    • מורים פרטיים
    • קייטנות
    • מפעילים לימי הולדת
  • כושר
  • כלכלה מקומית
    • יוזמות קהילתיות
    • קיימות
    • קצת היסטוריה
  • פנאי
    • בלוגים
    • הגיגים
    • חופשות וחגים
    • מוזיקה
    • מקומות מחוץ לרובע
    • ספרים
    • צילום
    • תושבים כותבים

רובע צפון מזרח

הבמה לעסקים מקומיים וקהילה

  • ראשי
  • מי אני?
  • שירותים לבעלי עסקים
    • איך אני יכולה לעזור לעסק שלכם?
    • חשיפה מקומית לעסק שלכם
    • ייעוץ אישי
    • כל המוצרים והשירותים שלי
  • דברו איתי
  • אינדקס העסקים המקומיים
You are here: Home / אוכל/שתיה / בישול ביתי / חזרה הביתה, עם לחם השאור של מיכל

חזרה הביתה, עם לחם השאור של מיכל

18 ביולי 2012 על ידי גיל 3 Comments

Bread 004.jpg

זה היה ברור שהשלב הזה בחיי יגיע. לא בכדי אומרים שעם הגיל אנו נעשים קיצוניים יותר ויותר. ובתקופה זו, זה לא הגיע סתם. הייתי צריכה משהו בסיסי, ארצי, שיחזיר לי אחיזה מסוימת במציאות. שיחזיר אותי הביתה. אין כמו בישול, ובעיקר של מאכל בסיסי, כדי להחזיר אותנו למקור שלנו, כדי לרכז אותנו, ולכוון את האנרגיות למקום הנכון.

לפני 20 שנה, כשהתחלתי לשנות את התזונה שלי, היו לי חששות שזה יחמיר עם הזמן. אבל מי ידע שזה יגיע לממדים כאלו? זה מתחיל בקטן – בעיה בריאותית למשל, או פגישה עם דמות מיוחדת – ואתה מתחיל לשנות משהו. פתאום אתה רואה שהגוף מרגיש אחרת, ואתה ממשיך, קורא, לומד, מתנסה. הדרך נדמית עדיין ארוכה (לפעמים זו אשליה), אבל עכשיו הכיוון שלה מאוד ברור. אצלי זה התחיל בהורדת מוצרי החלב מהתפריט, מעבר לאוכל אורגני, מעבר לדגנים מלאים. מאוחר יותר גם הבשר ירד מהתפריט, ואחריו גם הדגים. עם המעבר הזה אתה לומד גם כמה מזיק האוכל התעשייתי, כמה תוספות יש בכל מוצר תמים, ולמה עדיף להתבסס על תזונה ביתית ולא מוכנה. זה משתלב אצלי גם עם החיבה שלי לבישול, עם פיזיקה משפחתית והאמונה שלי בחשיבות האנרגיה של האוכל. ראו הוזהרתם – המעבר ממודעות לאוכל בריא ועד הנבטת קטניות במטבח יכול להיות קצר להפליא.

אחד המאכלים האהובים עלי הוא לחם. לחם טרי וטוב, מרוח באבוקדו, הוא מבחינתי הארוחה האידיאלית, עד כמה שהיא בסיסית. לפני כמה שנים התחלתי לנסות להכין לבד לחמים, בהצלחה חלקית. התחלתי להתמכר לריח האפייה בבית. כשחברה סיפרה לי על סדנה להכנת לחם שאור, היה ברור לי שזה השלב הבא.

מיכל, אופת הלחם ומעבירת הסדנאות, התגלתה כבחורה מקסימה עם ידע רחב, חיוך מקסים, ורגש שאני בקלות הצלחתי להתחבר אליו. הסדנא התקיימה בבית הוריה ברמת השרון, והאווירה, בהתאם, נעימה ואינטימית.

לאחר שהבנו מה החיבור האישי שלה לאפיית לחם (והתרגשנו יחד איתה, לפחות אני), מיכל מסבירה (תוך הפגנת ידע מרשים, בדייקנות ובסבלנות אין קץ) את כל שלבי אפיית הלחם (תיאורטית ומעשית), הכנה ושימור שאור, שימוש בדגנים שונים (וההבדלים ביניהם), שיטות שונות לאפיית לחם, שימוש בחומרים ועוד. בין לבין אנחנו מוציאים לחמים מן התנור, לשים, שוקלים, מכינים, מעמיסים באנרגיה, מכניסים שוב לתנור, מריחים, טועמים, מתענגים. כל זאת לצד מטעמים שונים שמיכל מגישה לנו, והלחם הארומטי והממכר הזה.

רצתי הביתה בכוחות מחודשים. חיש מהר הגדלתי את כמות השאור שקיבלתי ממיכל. בבוקר שלמחרת אפיתי לחם אחד, ואחר הצהריים לחם שני (את הבצק הכנתי בסדנא). יומיים לאחר מכן, בהתרגשות, ניסיתי את כוחי באפיית שני לחמים מההתחלה, עפ"י הוראותיה המדויקות של מיכל. ברגעים אלו ממש השאור שלי מבעבע, הלחמים הוצאו מן התנור הלוהט, הריח בבית ממסטל, האבוקדו ממתין בשקט להתקררות הכיכרות וידיי כואבות את הכאב הנעים הזה של מאמץ הלישה. אני חושבת שהבית שלי מעולם לא היה חם יותר (אני לא נותנת לגל החום ששוטף את הארץ לבלבל אותי. זה בגלל הלחם).

מיכל גם נותנת תמיכה מלאה, בטלפון ובאימייל, ומלווה את התהליך של תחילת השימוש בידע הפשוט, הבסיסי, המדהים הזה. כמוני, היא מאמינה שהלחם אינו רק לחם. הוא סך האנרגיה ששמנו בפנים, המחשבות שלנו, ההתכווננות. היא עושה אותו באהבה אמיתית, כמו את הסדנאות והתמיכה. והאהבה הזו, שכמובן מדברת אלי מאוד, מורגשת היטב בטעם הלחם שהיא אופה. יש סיכוי שלחם השאור הזה, שממש עכשיו נח לו על השיש במטבח, מחזיר אותי קצת הביתה, אל האהבה הבסיסית והכל כך נכונה הזו.

מיכל – 054-2330507

http://www.אופהלחם.co.il/

Filed Under: בישול ביתי Tagged With: לחם שאור, מיכל אופה לחם, סדנת אפיית לחם

Trackbacks

  1. וניליה מרעננת כמו גשם בקיץ! | רובע צפון מזרח הגיב:
    22 ביולי 2012 בשעה 10:52 am

    […] כדי לרכוש כמה מוצרים בחנות 4Chef, לטובת העיסוק החדש שלי – אפייה ביתית של לחמי שאור. חניתי בחניון המתוחכם בארץ, בין ג'יפ כחול לג'יפ כסוף, […]

    הגב
  2. התחלה חדשה בין כלי הבישול? | רובע צפון מזרח הגיב:
    27 באוגוסט 2012 בשעה 12:01 pm

    […] לפחות בגזרת המטבח. מיד עם חזרתי משם ניגשתי ללוש בצק ללחם שאור וניסיתי להכניס אליו את כל הריכוז שיש. ביום שלמחרת […]

    הגב
  3. בוחרת לאהוב, והפעם – את הלחם של עמר הגיב:
    30 בספטמבר 2012 בשעה 6:58 am

    […] בימים שאין לי כוח ללוש את לחם השאור שלי כ 15 דקות (מודה ששרירי הידיים שלי טרם התרגלו למאמץ), אני […]

    הגב

מה דעתכם? אשמח לשמוע לבטל

מקומיים? הישארו מעודכנים!

התאמה אישית
תחומי עניין:

Ad
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Twitter
Ad

פוסטים אחרונים

  • פוסט אחרון (לפחות זמני) ופרידה
  • סיפור הקורונה שלי – מאת אביטל קורמן כרמון
  • נעים להכיר – עסק מקומי- פילאטיס מכשירים עם אפרת אלמוג
  • סיכום ביניים – 10 שנים לבלוג
  • יום העצמאות הצנוע של רובע צפון מזרח 2021

קצת סדר בבלאגן של הרובע

  • אינדקס עסקים מקומיים
  • מי אני?
  • שירותים לבעלי עסקים
  • כל מה שרציתם לדעת על הבלוג
  • כל מה שיש בבלוג. הכל!
  • RSS (פוסטים)

עוד קצת על מה שאני עושה

  • BLocal – הבלוג המקצועי שלי
  • הבלוג האישי שלי
  • מה זה בלוגרית מקומית?
  • האם אני יכולה לעזור לעסק שלכם?

רובע צפון מזרח · © 2025 · Powered by Jetweb