
כמעט כל מי שאני מדברת איתו נדלק על הרעיון הלוקאלי. אצל רוב האנשים ההתלהבות דועכת כמה דקות לאחר הפגישה איתי, ונעלמת בפעם הבאה כשצריך לעשות קניות.
איך בכל זאת אפשר לעשות שינוי, צעד קטן בכל פעם, לטובת הכלכלה המקומית שלנו, לטובת הרובע?
- מתחילים לשאול שאלות: מאיפה מגיע המוצר הזה? אילו קניות שבועיות אני עושה ברשתות? מי הם נותני השירות שלי, ומאיפה הם מגיעים? איפה אני מסתובבת כדי לרכוש מתנות לחגים? וכד'. ככל שתשאלו יותר, תחשבו יותר.
- מחליטים על סכום קטן וקבוע מתוך הקניות השבועיות ברשתות מזון (נניח 30 ₪), ומחליפים אותו בקניות מקומיות – במכולת, בחנות הטבע, אצל הירקן. אפילו 10% מהסכום הקבוע שלכם, ישפיע על הכלכלה המקומית (על כל שקל שאתם מוציאים ברמה המקומית, כ 50-70 אגורות נשארות באזור. ואילו על כל שקל שאתם מוציאים און ליין, או ברשתות, רק 5 אגורות מגיעות לכלכלה המקומית).
- בוחרים לשתות את הקפה או לאכול את הכריך של ארוחת הצהריים, בעסק קטן מקומי ועצמאי ולא ברשת.
- תומכים בעסקים מקומיים שמשתמשים בספקים מקומיים. כך למעשה אנחנו מגדילים את התמיכה שלנו (לא רק עסק מקומי אחד, אלא שרשרת שלמה).
- יש לכם עסק שאתם מיודדים עם בעליו? ספרו לו על עסקים נוספים שאתם אוהבים באזור. מי יודע? אולי יצמח מזה שיתוף פעולה. שיתופי פעולה כאלו מחזקים את הקהילה ואת הכלכלה המקומית!
- מתכננים אירוע? נסו להשתמש בספקים מקומיים – מפעילים לימי הולדת, מבשלות מהרובע, בורקסים מהמאפייה השכונתית. כן, זה עושה את ההבדל.
- יש לכם פגישות? קבעו באחד מבתי הקפה העצמאיים והקטנים באזור.
- גיליתם עסק קטן מקומי והתאהבתם? שתפו, ספרו ופרגנו לו – כאן בבלוג, בפייסבוק, בשיחה עם האמהות בגינה.
- מקדישים עוד דקה או שתיים בשבוע כדי לשוחח עם בעל עסק מקומי. מערכות יחסים הם המנוע הכי אנושי (וגם משתלם) לכלכלה מקומית. מבטיחה לכם שתגלו דברים מעניינים ומרגשים על האנשים שמאחורי העסקים המקומיים פה ברובע.
- מפנים עסקים קטנים שאתם אוהבים אלי כדי שיקבל במה מקומית ראויה. כדי שגם אנחנו נכיר ונתאהב!
אז מה מתוך הרשימה אתם כבר מוכנים לקחת על עצמיכם?
רוצה לספר על "בבקה" קונדיטוריה מקומית(פנחס רוזן) ועכשיו גם פיצה! אולי גם קצת מעדנייה.? שווה לנסות!