(התמונה הראשית: מתוך אתר האינטרנט של רשת בליקר בייקרי)
שימו לב – המקום נסגר
אחד הבלוגים היפים שאני עוקבת אחריהם לימד אותי על מושג בשם "המרחב/המקום השלישי". מדובר במקום שאינו הבית (המקום הראשון) או מקום העבודה (המקום השני), אלא מקום נוסף שאליו נעים לנו להגיע. בו אפשר לפגוש אנשים שאנו מכירים, לשתות משהו, להתעדכן במה שחדש וכד'. מקום כזה הוא לב לבה של הקהילה. ממליצה לקרוא את הפוסט, כאן.
כמה זמן חיכיתי לו.
השיפוץ אמנם ארך רק כמה חודשים אבל הרגיש לי כמעט נצח. בקול תרועה רמה ושמחה ברחבי הדר יוסף, נפתח סוף סוף הבליקר בייקרי, על חורבות קפה לאה. נדמה לי שעבורי מדובר בשילוב מנצח של המקום השני והשלישי.
קפה לאה נכנס לי כבר מזמן ללב, ואת רוב הפגישות ברובע קיימתי שם. תמיד היה לי נעים להגיע, לפגוש את החיוך של לאה, את דרי המקום, את עלוות העצים, את הקפה הנהדר. קיוויתי שמה שיקום במקומו יהווה תחליף הולם. אני שמחה לבשר לכם שמדובר בשדרוג אמיתי של המרכז האהוב עלי. הבליקר בייקרי הפך את הפינה החביבה עלי ליפה כל כך!! האדניות, הרצפה המשגעת, הריהוט, העצים החשופים. שבו לרגע בפאטיו הפונה למרכז ותבינו על מה אני מדברת.
את הבליקר אני מכירה עוד מימיה הראשונים בקניון ארנה, הרצליה, בעוד שהחבר הכי טוב שלי היה אחד השותפים. מאז עברו אי אלו שנים, אבל הפינה החמה בלב שלי נשארה, כנראה. לרשת כרגע 17 סניפים ברחבי הארץ. הסניף בהדר יוסף הוא הראשון בתל אביב, ובעקבותיו ייפתח בקרוב סניף בארלוזרוב.
דני כץ, הבעלים (העיקרי, כי הסתבר לי שבמהלך השנים חלק מהעובדים נכנסו כשותפים. אני מניחה שזה אומר משהו על המשפחה שנוצרה שם, ששמעתי עליה יותר מפעם אחת), הבטיח לי, עוד לפני שהמקום נפתח, שהשכונתיות תישאר. ביקור אחד במקום והבנתי שהוא התכוון לזה ברצינות. השכונתיות נשארה ושודרגה, ונולדו כמה פינות נהדרות. הנה אחת:
ביקשתי לדעת קצת יותר על הקונספט של הבליקר בייקרי. מדובר בבית הקפה הכשר היחיד באזור (במקרה הזה – אין בשר בתפריט), חומרי הגלם טריים ומוקפדים, והתפריט כולל כריכים, פסטות, סלטים, תבשילים והמון מאפים טריים הנאפים במקום. הקפה מתוצרת יוניברסל.
כבר ביקרתי כמה פעמים מאז הפתיחה, מה שמעיד על געגועיי העזים. טעמתי את סלט הקינואה עם הפורטובלו (בגרסא הטבעונית), ונהניתי מכל ביס. בהמשך טעמתי תבשיל אורז בר עם ירקות בקארי שהיה מוצלח לא פחות, ואפילו כריך טבעוני (שלא מופיע בתפריט, אבל הוכן באהבה מורגשת). אז כמו שהבנתם, יש גם כמה אופציות טבעוניות, או כאלו שניתן לטבען. הבת שלי חולמת על הפרנצ' טוסט מתפריט הילדים, מאז שטעמה אותו.
המרכיב הכי חשוב מבחינתי בבית הקפה כבר כאן – לאה. ואיתה, אני נשארת. אם הובטחה לנו השכונתיות, הרי דמותה האהובה היא העוגן של המקום. היא זו שגורמת למקום להיות נעים, מזמין, כזה שתמיד רוצים לחזור אליו.
המקום השלישי שלי גם מציע ספרים להחלפה (הרשת עצמה עובדת עם סיפור חוזר – אחד העסקים החברתיים השווים). זו עוד פינה נהדרת:
אז מהו המקום השלישי שלכם? האם יכול להיות שאנחנו חולקים אותו המרחב? נדמה לי שהבליקר בייקרי עומד להיות מרחב שלישי שכזה, שבו מתקבצים אוהבים מהאזור…
בליקר בייקרי – קהילת לבוב 24. טל' 03-6484001.
שימו לב – לצערי הרב, המקום נסגר.
[…] בבליקר בייקרי, הדר […]