שימו לב – המקום נסגר
קפה לואיז שייך לאהבות הישנות, שמוכיחות את עצמן שוב ושוב. הסניף השכונתי שלהם, אצלנו ברובע, מצליח פעם אחר פעם לגרום לי להרגיש טוב, לא רק פיזית. יעידו על כך שני הפוסטים הקודמים שלי עליו. וכן, זה עדיין מקום המפגש האהוב עלי לפגישות עם חברת הילדות הכי טובה שלי.
כאהבה ישנה (ומתוחזקת היטב, יש להודות), הזמין אותי הסניף לבוקר מפנק של הצגת התפריט החדש, טעימות והכרות עם מי שעומד מאחורי לואיז. פגשתי את דפנה וליאורה – השותפות שהקימו את הרשת ואת השף קורי אוהד, האחראי על המנות היצירתיות, שמעתי על החזון והרעיונות, וגם על המרכיבים הייחודיים במטבח של לואיז.
ישבנו, אני ועיתונאים נוספים (תראו איזה כיף בבלוג המקומי) סביב שולחן גדול, טעמנו, שתינו, קשקשנו ושמענו קצת אודות הרעיון מאחורי המסעדה. את השולחן עיטרו עלי מנגולד וקייל טריים (אין על יופיו של הטבע), ומגש עם שלל מזונות העל שמשולבים בתפריט. קפה לואיז, אף על פי שנתפס כמקום טבעוני, מתהדר גם במנות של דגים ובשר, והרעיון הוא להגיש אוכל מוכר ואהוב, בבישול בריא, תוך הקפדה על חומרי גלם בריאים, טריים ומקומיים.
החזון של דפנה וליאורה הוא להציע מגוון אפשרויות בריאותיות, שיתאימו לכל אחד. כחלק מהחזון נוסף לאחרונה תפריט ילדים עם מאכלים אהובים ומוכרים (כמו שניצלונים, לזניה, פסטה ופיצה), אבל בגרסא בריאה במיוחד.
שיטות הבישול גם הן בריאות (וזה אומר שאין מזון מטוגן בלואיז), הקמחים בריאים (כוסמין, קמח מלא), אין חומרים משמרים וכמובן שאין ולו קופסת שימורים אחת במחסן.
בלואיז שמים דגש על ספקים ויצרנים מקומיים – מחלבת טבע עז בבן עמי, החווה ההידרופונית לגידול קייל, חוות ספירולינה טריה (נסו את המשקה "אצה להאצה" אם חשבתם שספירולינה היא קללה) ועוד.
אבל אלו לא רק החומרים. כל מה שנעשה כאן, נעשה באהבה, שהיא כנראה החלק הכי חשוב בבריאות (זו תוספת שלי, אבל יש לי הרגשה שבלואיז מסכימים איתי), ומתוך כבוד גדול לבריאות, לאוכל עצמו, לגוף שלנו, ולקשר ביניהם. גם בחירת הסניפים נעשית תוך העדפה של שכונתי ומקומי (ידעתי שיש עוד אנשים שמבינים כמה כוח יש לקהילה מקומית!).
האמת היא שלמישהי כמוני, שכבר שנים מעדיפה אוכל טבעוני, קשה לבחור מה לאכול בלואיז. זה אחד המקומות בהם מתחשק לי לטעום כמעט מהכל. אולי לאט לאט אני גם אצליח.
במהלך הבוקר טעמתי כמה מנות מופלאות – פלאפל מעדשים מונבטות (אני מאמצת), סלק צלוי (כנ"ל), ירקות קלויים עדינים וטעימים, סלט חופש, פסטה עם ירקות ירוקים, סלט זרעים דגנים ושורשים, סלט אמא אדמה, ואפילו מנה אחרונה של טפיוקה, פירות וסילאן. אבל המנה המנצחת מבחינתי היתה פאייה טבעונית – עם פטריות מאיטאקה (סוג של מזון על שמיוחסות לו תכונות נוגדות סרטן), טופו, אורז מלא ואורז בר, קרם בטטה ועוד הפתעות. כמה שהמנה הזו טעימה.
לא טעמתי כמה מנות שכללו דגים ובשר, אבל הבטתי בפנים של הטועמים האחרים, ונדמה לי שהם נהנו. ללואיז יש מעדנייה עם לחמים, ממרחים, עוגות ושאר נפלאות בריאים וטעימים, כך שתוכלו להביא את הבריאות גם הביתה. כל הממרחים טבעוניים (יש!) ובאופן מפתיע ומשמח, הבן שלי התלהב מאוד מממרח השום.
לידי ישבה בלוגרית מיומנת, שצילמה תמונות באופן מקצועי, ואני התביישתי לשלוף את האייפון שלי. מזל שעודד, בעל המקום, פינק אותי ואתכם גם בצילומים משגעים.
כיף לרובע שלנו כשלואיז כאן. ואני חוזרת אליה, עם יין רימונים ופאייה בערב, או עם סלט מרענן ואחד מהמשקאות המופלאים במהלך היום. כי אהבות צריך לשמר. כנראה על אש קטנה, שלא ייהרסו בבישול…
קפה לואיז – הרוגי מלכות 11, רמת החייל. לדף הפייסבוק. לאתר.
חדש! בימי שני, בין השעות 20:00 ו 22:30, הופעות ג'אז ולאונג'.
כל התמונות צולמו ע"י אנטולי מיכאל.
עכברוש העיר says
מחזק את דברייך. למרות שבחודשים האחרונים זה נראה כאילו הקטינו את תכולת המנות – הפאייה בעיקר.
גיל says
תודה. אני אישית דווקא בעד מנות לא גדולות, אבל זו הפעם השניה היום ששמעתי את זה 🙁
עכברוש העיר says
הכל שאלה של תמחור, והוא לא ירד….
גיל says
גם זה נכון…