(בתמונה – ארוחת הבוקר של צ'יה, כפי שצולמה ע"י אחד מחבריו של עופר בר יהודה)
שימו לב – המקום נסגר
כבר סיפרתי לכם שחלומות מתגשמים, נכון? לאט לאט הרובע מתחיל להצמיח מקומות ויוזמות שעונים על הפנטזיות שלי. זה התחיל בשוק בהדר יוסף, שנדמה לי שיפתח את התיאבון לעוד שווקים שכונתיים, וממשיך בביסטרו צמחוני טבעוני. עליו אספר לכם היום.
כבר מזמן דמיינתי בעיני רוחי (קוראים לזה הגשמה כנראה) בית קפה שכונתי, נעים, עם מנות טבעוניות מעניינות וצוות מקסים. לא דמיינתי שהמציאות תוכיח לי שהכל אפשרי, ובדיוק כזה. ביסטרו צ'יה הוא המקום עליו חלמתי.
כשישבתי עם עופר בר יהודה, בעל הביסטרו, ולאחר שנרגעתי מההתאהבות שלי באיש שכולו לב ענק ונתינה, והוא סיפר לי על התפריט, היה נדמה לי שמישהו עיצב אותו עבורי. פסטות טבעוניות, סלטים מרהיבים בצבע, יופי וטעם, פוקאצ'ות, פיצות (צמחוניות וטבעוניות), שווארמה העשויה פתיתי סויה אמיתיים (100% חלבון), תבשילים טבעוניים (אורז פרסי עם טופו למשל), קרפצ'ו סלק, קדרות, קציצות טבעוניות ועוד.
הביסטרו הקטן והמקסים הזה ידידותי לאדם, לבעלי החיים, לסביבה. החל ממחזור האריזות, דרך גידול צמחי התבלין במקום, וכלה ביחס החם והאדיב לכל מי שנכנס. עופר, בעל המקום, צמחוני מעל 20 שנה, רואה את המקום כהמשך טבעי לפועלו כפסיכולוג קליני וארגוני, כדי לממש בעוד דרך את הנתינה ואהבת האדם שלו. וכמה שזה מורגש במקום. המקום מנוהל ע"י בחור צעיר (מאוד) ומקסים (ממש) בשם דודי סיון, בן טיפוחיו של עופר.
את התפריט בנו מבחר שפים, כשהשף אייל גליק מייעץ להם, בעודם מתנסים במנות טבעוניות מעניינות, שילובים של זרעי צ'יה בתפריט (אני מבטיחה לכם שיהיו שם שילובים מפתיעים, ואני ממש מתאפקת לא לגלות לכם, כדי שתטעמו בעצמכם), ואפילו קינוחים טבעוניים. כיום מנהל את המטבח השף רונן לופטה, והוא מעוניין להתנסות עוד במהלך הזמן, ולגלות אילו טעמים חדשים ניתן ליצור עבור הדרישה הגוברת לאוכל צמחוני וטבעוני.
עופר, שסיפורו האישי מרגש, ואילולא הבטחתי לו להישאר עם החיוך, לבטח הייתם מוצאים אותי מזילה דמעה או שתיים לנוכח סיפור חייו, רוצה לפתוח את הביסטרו בפניכם, כמו גם את לבו.
יש לו כל כך הרבה מה לתת לכם, לא תקחו? אני יודעת שאותי לבטח תמצאו שם מדי פעם, כי אל הלב שלי הוא כבר נכנס. ממליצה גם לכם.
ביסטרו צ'יה – בנימין מטודלה 30. טל' 6707999 03
הביסטרו פתוח בימים א'-ה' בין השעות 07:00 ו 21:00, ימי שישי עד 14:00. במקום מתקיימים הרצאות, אירועים אישיים וסדנאות. ובימי חמישי – ערבי תרבות של מוזיקה – בעיקר ג'אז ושירי ארץ ישראל.
שימו לב – המקום נסגר.
[…] המקומות החדשים ברובע, אני ממליצה להכיר את צ'יה, הביסטרו הטבעוני-צמחוני. גם בגלל האוכל (סוף סוף קשה לי לבחור מה לאכול מרוב עודף […]