יצאתי למשימה – לחפש את אחותי התאומה – זו שבמקום לדבר על קיימות, כלכלה מקומית ועסקים מקומיים – מבשלת, מצלמת וכותבת על כך.
החלטתי, לכבוד חג פורים, לחפש את הבלוג לבלוג בישול.
אז הנה – כך היה נראה בלוג הבישול המקומי האישי שלי, לו היה קיים 😉
מתכון ללחם הפלא
המורה האהובה עלי בעולם ראתה את המתכון בתכנית בישול מרוסיה, רשמה, תירגמה ונתנה לי אותו. אני שיפצתי והתאמתי לאהבת הכוסמין שלי (או כמו שאומר חבר של בן הזוג שלי – קמח קוסמים). הכנתי והתמכרתי. תורכם.
בקערה גדולה שמים:
4 כפות סילאן (במקור דבש)
2 כוסות מים קרים
2 כוסות מים חמימים
7 כפיות שמרים יבשים.
מערבבים בכף עץ, ומניחים עד שמתחילות לצוץ בועות (בין 5 ל 30 דקות, תלוי במצב רוחם של השמרים, וכמובן בטמפרטורה סביב).
בינתיים מחממים תנור ל 80 מעלות.
בזמן הזה כותבים, מפנטזים, עושים יוגה או מקשיבים לשירים של פרינס ומתגעגעים. מה שמתאים לכם.
חיכיתם חצי שעה ועדיין לא צצו בועות? אהמ… בידקו את תאריכי התפוגה של השמרים או הקמח. ותאכלס? תתחילו מהתחלה. ללא בועות זה לא יעבוד…
הבועות התחילו לצוץ? מוסיפים לקערה:
2 ו 3/4 כוסות קמח כוסמין מלא
2 ו 3/4 כוסות קמח כוסמין לבן
3 כפיות מלח.
מערבבים היטב (עדיין בכף עץ. זה לחם לעצלנים).
מוסיפים 2 כוסות גרעינים (הכי טעים? שילוב של גרעיני דלעת וחמניה, אבל לכו על מה שבא לכם).
מערבבים היטב. כן, עדיין רק בכף.
מוזגים לשתי תבניות אינגליש קייק (רצוי לרפד אותן בנייר אפיה, כי הלחם די דביק), חורצים בסכין כמה חריצים בכל אחד מהלחמים, ומכניסים לתנור ל 20 דקות. מכוונים טיימר כי באותו הזמן אתם בטח הולכים לסיים את הפוסט שמחכה כבר שבוע, לחלום בהקיץ, לקרוא מאמר או סתם לצלול לתוך פינטרסט.
הטיימר צלצל? מעלים את הטמפרטורה של התנור ל 210 מעלות ואופים כשעה וחצי.
אל תתפתו להוציא את הלחם לפני הזמן!
כן תתפתו לתת למישהו שאתם אוהבים לטעום. אבל אל תגידו שלא הזהרתי אתכם – יש לזה תופעות לוואי…
הכי טעים? למרוח עליו פסטו ביתי של עשבי תיבול (אני אוהבת לטחון: כוסברה וקצת שומית עם אגוזי מלך, שמן זית, מלח ופלפל).
בתיאבון.
וכמובן – חג פורים שמח 🙂
מה דעתכם? אשמח לשמוע