שימו לב – המקום נסגר
רשימת הדברים שאין סיכוי שאעמוד בפניהם : דובדבנים, מי שישמיע לי בדיוק את השיר הנכון ברגע הנכון, הקפה של סיקפה, הקול של דמיטרי חוורסטובסקי, אהבה כמו בספרים הגדולים, ולחם. כן, לחם טוב הוא בהחלט אחת החולשות שלי, ממש קצת לפני עוגת שמרים שוקולד. עזבו אותי מפוקאצ'ות, בורקסים או רול קינמון, אם יש בנמצא לחם טוב וחמאה, אני מסודרת.
אם כך, בישר לי אחד הבעלים של המאפייה החדשה ברובע, הגעת למקום הנכון. הבוקר, כשחיסלתי את הפרוסות הנותרות של לחם החיטה המלאה שרכשתי שם אתמול, הבנתי שהוא צודק.
בייקרי 19 נפתחה לפני שבועיים, טרם הספיקה לפרסם את עצמה, וכבר מצאתי בה את מבוקשי. נמצא מתחרה ראוי ללחם ארז, ובטח שאין יותר צורך לנדוד עד סימה כדי לקנות לחם (כניסה לשכונת המשתלה עדיין מלווה בחוסר נוחות עבורי, ממש כמו לתל ברוך צפון. לפחות עד שאצטייד בג'יפ נוצץ, לוק קורץ וסיליקון מתפרץ), כאשר אני מתעצלת לאפות בעצמי. האופה הראשי, נעם בבילה (טאטי לשעבר) יודע מה הוא עושה. והוא עושה זאת טוב. טוב מאוד.
אחד הבעלים ישב עמי לשיחה עתירת פחמימות, בכיסאות הספורים על הדשא המלאכותי שמחוץ לבייקרי, והביא עמו מנת טעימות קטלניות. דיברנו על השכונה שלנו וטעמנו לחם שיבולת שועל (ואני, ביני לביני, חושבת: זה יותר טוב מכל עוגה. ואפילו בריא!), על העסקים מסביב, בעוד פלוט זיתים מתפצפץ בפי (אוי, זה נעשה מסוכן), על הקפה הטוב ברובע – סיקפה, ליד לחם עגבניות (הנה משהו טוב יותר מכל פוקאצ'ה, לעזאזל), על נישות ובחירות בחיים, יחד עם לחם צימוקים (אלוהים, מה זה הדבר המושלם הזה שבפה שלי? מארי אנטואנט מתהפכת בקברה), ואז – על מוזיקה, בלוויית עוגת שמרים שוקולד (אוקיי, עכשיו זה כבר גובל בפשע. מישהו חייב להפסיק עם זה עכשיו, והמישהו הזה אמור להיות אני). אבל, עמוד שדרה לחוד ופיתויים לחוד. השתלטתי על כל הטעימות, וגם לקחתי לחם הביתה.
המאפייה הקטנטנה הזו מציעה לחמים, לחמניות, קרואסונים ובריושים, פוקאצ'ות, עוגות שמרים, ריבות תוצרת עצמית ועוד נפלאות. בהמשך יגישו גם סלטים וכריכים, מה שיהפוך את המקום לפחות או יותר – מושלם. תערובת הקפה (שנבחרה בקפידה, לאחר חצי שנה של טעימות) היא דאדא, מה שהזכיר לי את בחירת השף הנפלא של מזה, גל. הקפה נהדר גם הוא. האם הפחמימות שטעמתי השפיעו על חוש הביקורת שלי, או שאכן מדובר במקום משובח? תנו לי לחם, עכשיו!
בייקרי 19 – וייסבורג 19, טל' 9699191 – 03.
שימו לב – המקום נסגר.
עכברוש העיר says
מה לגבי בר לחם? איך לא הזכרת אותו?
אגב, האם מוסיפים שם דבש ללחמים המלאים?
אחת שמסתובבת says
הי עכברוש 🙂
בר לחם קיבל פוסט משלו, ממש מזמן… כבודו במקומו מונח, והעדפתי בכוונה להימנע מהשוואות.
לגבי דבש – בלחם שיבולת שועל, אם אני זוכרת נכון, היה דבש. בלחם המלא – בוודאות לא. כך שכדאי לברר כל לחם לגופו 🙂
שיהיה יום נפלא, עם לחם משובח!!