כוח המחשבה מדהים אותי בכל פעם מחדש. בשנים האחרונות אני נחשפת, וכנראה לא סתם, לשיטות וגישות שונות, שכולן מתנקזות לאמת מוחלטת אחת – יש לנו כוח אדיר בראש. זה התחיל אצלי בלימודי פיזיקה משפחתית, המשיך בהתעניינות בכמה סוגי טיפולים או גישות רוחניות (אף על פי שאני לא אוהבת את הביטוי רוחניות, הרי השימוש בראש הוא לא ממש רוח), כמו תטא הילינג, ונמצא עכשיו בשלב הלימוד העצמי, שכולל קריאת ספרים, שיחות עם חברות על הנושא, ניסוי וטעייה.
ככל שאני נעשית מודעת יותר, כך מצבים שנראו לי פעם מקריים או סתמיים, מקבלים משמעויות אחרות. רגשות שפעם צפו ועלו, מקבלים עכשיו מקום מיוחד יותר, מחשבות שצצות לי בראש מקבלות יחס חם, אנשים שנקרים בדרכי (כי כנראה יש להם תפקיד בחיי, או לי אצלם) מתקבלים לפי האנרגיות (החיוביות או השליליות) שלהם, החלטות שאני מקבלת מקבלות תוקף. וכשאני אוהבת מישהו וחושבת עליו? חשבו איזה כוח תמיכה אנרגטי חזק אני מעבירה לו.
כשהגעתי לגוצ'ה, בערב שישי מוקדם, ממש לפני שקיעת החמה, יחד עם המשפחה, צפו ועלו בי זיכרונות מן העבר. עבר בו נהניתי כל כך מפירות ים (עוד שנים לאחר שהבשר ירד מהתפריט). כל מנה שהופיעה בתפריט הזכירה לי זמן, מקום, אווירה, ריחות, אהבות וטעמים. קערת מולים וצ'יפס בפאריז (בחופשה הראשונה שלנו כזוג), פאייה פירות ים על חוף מיורקה עם חברה טובה, שרימפס במסעדה חבויה וסודית בשטרסבורג, צדפות חיות שטעמתי לראשונה בקמר, דג עטוף בעלי בננה בוייטנאם באחד הטיולים הקסומים שלי, לחם טוב שנטבל בשאריות רוטב מארינייר באלי אולי ז"ל, עם חברה שלפני שנים עברה תאונה קשה ולא חזרה לתפקד, ועוד זיכרונות מהולים באושר ובדמעות.
המשפחה בחרה ממיטב המנות. ילדיי הזמינו קלמארי מטוגן, איקרה ומנת שרימפס בחמאה, שום ויין, ואילו בן הזוג שלי רצה גם הוא להיות נוסטלגי, והזמין קערת מולים וצ'יפס. מול כל ריחות הים הללו, ישבתי אני עם מנת פסטה ברוטב שום, שמן זית, שפע ירוקים ושקדים – שהפתיעה לטובה, ובגדול. אם בתחילת ההתנזרות הכפויה שלי (מבחירה אידיאולוגית) גם ממאכלי ים, התקשיתי לעמוד בפיתוי (אבל עמדתי), הפעם הוכחתי לעצמי אחת ולתמיד, שכוח המוח (זה הביטוי שהמצאתי כדי לדון בכוח המחשבה עם בתי, בת החמש, וזה עובד מצוין) מנצח. ריחות הים לא השפיעו עלי, מראה השרימפס השוחה בחמאה ובשום לא הצליח לפתות אותי, ואפילו המולים, שפעם היו המאכל הנחשק ביותר עבורי, לא גרמו לי לנסות בהיחבא לטעום מהם. עם כוס יין גוורצטמינר (כל כך משובח שהוא גרם לי לשכוח את שמו) ביד, מביטה אל ילדיי המתענגים, הבנתי מה גדולתו של הראש גם בהחלטות שכאלו. המוח החליט, ובשיתוף עם הלב, גם הריח המפתה ביותר אינו יכול לי.
טעים בגוצ'ה, אם לשפוט עפ"י משפחתי היקרה. טעים בגוצ'ה, אם לשפוט עפ"י ההחלטות הערכיות שקיבלתי על עצמי. השירות אגב, משתלב היטב עם המחשבה שלי. כשאתה בא בטוב, מחייך, גם המלצרים מחייכים, משתדלים, מבטיחים ומקיימים. והמחשבה שלי? נודדת, מטיילת וטוב לה.
גוצ'ה – הברזל 7. טל' 03-6482999
עכברוש העיר says
חבל רק שחוץ מהפסטה ומהחציל אין להם שום מנה צמחונית/טבעונית
אחת שמסתובבת says
נכון. אבל הפסטה בהחלט טעימה, אז החלטתי להסתכל על חצי הכוס המלאה :)טוב, גם היין סייע לי בכך.
שלומית says
מקסים, גם אני הפסקתי לאכול בשר אבל דגים ושרצים אני עוד אוכלת והבן שלי מת על פירות ים, נלך לבקר בהזדמנות
אחת שמסתובבת says
שלומית, מקווה שתהנו לפחות כמונו. ויש גם מנות צמחוניות חדשות ומוצלחות כמו סלט עדשים שחורות נהדר (אפשר בגרסא טבעונית).